Shell PurePlus Technology është një proces revolucionar që shndërron gazin natyror në vaj bazë kristal të pastër, praktikisht me asnjë nga papastërtitë e gjetura në naftën e papërpunuar. Vaji bazë përbën afërsisht 75-90% të vajit motorik dhe kështu ky është një hap i rëndësishëm ndryshim në përbërje.

Shell PurePlus Technology prodhon vaj bazë që siguron performancë të rritur të viskozitetit, fërkimit dhe paqëndrueshmërisë në krahasim me vajrat bazë tradicionalë të përdorur më shumë. Kjo do të thotë që ndihmon në zgjatjen e jetëgjatësisë së motorit, uljen e kostove të mirëmbajtjes, zvogëlimin e konsumit të vajit, rritjen e ekonomisë së karburantit dhe mundëson pastërti më të mirë të motorit.

Përfitimet e Shell Helix Ultra

Performanca

Ilustrimi i rrjedhës më të shpejtë të Shell Helix Ultra në krahasim me vajin mineral

Performanca e jashtëzakonshme e temperaturës ekstreme

Shell Helix Ultra qëndron më e fortë për më gjatë në temperatura ekstreme të larta për të vazhduar punën dhe mbrojtjen e motorit. Siguron rezistencë superiore ndaj degradimit të vajit, deri në 32% më mirë se standardi i fundit i industrisë *.

Falë performancës së tij të jashtëzakonshme në temperaturë të ulët, Shell Helix Ultra me PurePlus Technology Plus gjithashtu siguron deri në tre herë rrjedhje më të shpejtë të vajit në -40 ° C për fillimin më të lehtë dhe ngrohjen më të shpejtë të motorit **.

* Krahasuar me specifikimin API SN dhe bazuar në testin e oksidimit të Sekuencës IIIG

** Krahasuar me specifikimin e API SN dhe bazuar në ASTM D484

Pastërtia e motorit

Ilustrimi i ndikimit pozitiv të vajit Shell Helix Ultra në motor

Mbrojtja e patejkalueshme e llumit

Shell Helix Ultra me Teknologjinë PurePlus ndihmon në mbrojtjen e motorëve me performancë të lartë nga depozitat e dëmshme që pengojnë fuqinë dhe performancën.

Ka provuar performancën në rrugë. Në provat në terren, Shell Helix Ultra me PurePlus Technology demonstroi pastërti të shkëlqyeshme të motorit. Rezultati, automjetet tona provuese mbajtën të njëjtën ekonomi dhe performancë të karburantit si ato ditën kur u larguan nga fabrika *.

Asnjë vaj motori tjetër nuk e pastron më mirë motorin tuaj **.

* Bazuar në provën e flotës 100,000 Km

** Bazuar në rezultatet e testit të llumit të sekuencës VG duke përdorur OW-40

Më pak mbushje

Ilustrimi i përdorimit të reduktuar të vajit ultra të Shell Helix krahasuar me vajrat inferiorë

Formula me avullim të ulët ndihmon në kursimin e kohës dhe parave

Deri në 50% më pak humbje avullimi krahasuar me vajrat inferiorë të motorit. * Pse ka rëndësi kjo? Për shkak se formulimi sintetik me avullim të ulët do të thotë që nuk keni nevojë ta rimbushni vajin tuaj aq shpesh, duke ju kursyer kohë dhe para.

* Bazuar në provën e paqëndrueshmërisë ASTM D5800 NOACK

Ekonomia e karburantit

Ilustrimi i fërkimit të zvogëluar midis pjesëve kur përdorni Vaj Motori Shell Helix Ultra të Makinës

Për një ekonomi më të mirë të karburantit

Sa më pak fërkime të keni midis pjesëve në motorin tuaj, aq më lehtë mund të punojnë dhe lëvizin pjesët - dhe aq më pak karburant do të digjni. Shell Helix Ultra me Teknologjinë PurePlus ka formulime me viskozitet të ulët, me fërkime të ulëta, të cilat mund të rezultojnë në deri në 3% ekonomi më të madhe të karburantit. *

* Bazuar në rezultatet e ekonomisë së karburantit ACEA M 111 krahasuar me vajin referues të industrisë.

Një proces revolucionar

Shndërrimi i Gazit Natyror në një vaj bazë të pastër kristalor

1. Gasification

2. Synthesis

3. Hydrocracking

4. GTL Products

Methane from natural gas reacts with pure oxygen to produce synthesis gas

Synthesis gas is fed through a reactor and converted to a liquid called syncrude

Syncrude is fed into a hydrocracker to break down molecules and form new ones

The new molecules are distilled into GTL products, including PurePlus base oils

Si funksionon

Shell shton teknologjinë e pronarit Active Cleansing Technology në vajin bazë të Shell PurePlus Technology për të krijuar Shell Helix Ultra - vajin tonë motorik më të përparuar ndonjëherë. Ky kombinim unik mundëson Shell Helix Ultra të sigurojë nivele edhe më të larta të pastrimit dhe mbrojtjes - që do të thotë se asnjë vaj tjetër motorik nuk e mban motorin tuaj më afër pastër të fabrikës.

Pse ka zhvilluar Shell teknologjinë Pureplus?

Teknologjia globale e motorëve ka bërë përparime të mëdha në vitet e fundit dhe prodhuesit e makinave kërkojnë nivele më të larta të performancës nga vajrat motorikë. Kjo ka krijuar një lëvizje të përgjithshme të tregut drejt vajrave premium sintetikë (vajra me viskozitet më të ulët me cilësi të lartë vazhdimisht). Këto vajra lejojnë shoferët të marrin maksimumin nga motorët e sotëm me performancë të lartë.

Shell është gjithmonë në kërkim të mënyrave për të sjellë teknologji të re dhe të përmirësuar në formulimet e saj të vajit motorik. Me një teknologji të bazuar në gaz natyror, një pikë fillestare të pastër dhe të pastër, Shell ka rimagjinuar dhe rikrijuar lubrifikantët tanë sintetikë dhe ka përmirësuar performancën e produkteve tona.

Rekomanduar nga më të mirët

Ferrari

Shoferi i Ferrari F1 duke përdorur vajin Shell Helix Ultra për të mbushur makinën

Partner Teknik

Marrëdhënia e Shell me Enzo Ferrari daton që nga vitet 1930. Makina e parë e rrugës Ferrari që u largua nga portat e fabrikës në Maranello, Itali, në 1947 përdori lubrifikant Shell. Ky është ende rasti sot - motori i çdo Ferrari që largohet nga linja e prodhimit në Maranello, nga 458 Italia te risitë më të fundit të Ferrarit, është i mbushur me Shell Helix Ultra me PurePlus Technology.

Duke ditur që një produkt është mjaft i mirë për një super veturë si një Ferrari u jep besim shoferëve të të gjitha makinave se ky është vaj motorik që ata mund të besojnë.

Formula One ™ është gjithashtu terren testimi me shpejtësi të lartë dhe presion të lartë të Shell Helix Ultra. Shkencëtarët e Shell bëjnë përpjekje të mëdha për të optimizuar vajrat motorikë të garave që ata furnizojnë Scuderia Ferrari për të siguruar energji dhe performancë maksimale në pistë *

“Motorët tanë janë ndër më të përparuarit teknologjikisht në botë. Dhe atyre u duhet vaji të përputhet. Kjo është arsyeja pse ne zgjedhim Shell Helix Ultra me Teknologjinë PurePlus. ” - Scuderia Ferrari

"Shell Helix Ultra me PurePlus Technology është vaji i vetëm motorik që kam besim." - Kimi Räikkönen, Shofer Scuderia Ferrari

* Ndërsa Shell Helix Ultra me vajra motorë të Teknologjisë PurePlus për pistën dhe rrugën ndajnë të njëjtën platformë teknologjike, formulimi i garës është përshtatur për të përmbushur kushtet ekstreme të garës.

BMW Motorsport

Shoferi i motorit BMW i mbështetur në një makinë e cila përdor një formulim të porositur të vajit Shell Helix

Partner i Premium Technology

BMW Motorsports dhe Shell Helix Ultra është një Partneritet Teknik - Shkencëtarët e Shell punojnë në bashkëpunim të ngushtë me inxhinierët BMW Motorsport; huadhënia e hulumtimit të thelluar & amp; Zhvillimi Të 8 makinat BMW M4 DTM do të garojnë në një përzierje të porositur të Shell Helix Ultra e cila është bërë gjithashtu nga Shell PurePlus Technology. Në fund të fundit për të përfituar automobilistin në rrugë, sepse i mundëson Shell të provojë vajrat motorikë në kushte ekstreme, gjë që ndihmon në drejtimin e zhvillimit të vazhdueshëm të vajrave motorikë të gjeneratës së ardhshme si Shell Helix Ultra me Teknologjinë PurePlus.

“DTM është një serial i kërkuar. Gjurmët janë sfiduese dhe konkurrenca është e ashpër. Mund të fitoni vetëm nëse paketa e plotë është e ndezur - dhe kjo përfshin vajin e motorit. Shell Helix Ultra është krijuar për të mbrojtur motorin tim. Më ndihmon të nxjerr maksimumin nga makina ime në çdo kohë. ” - Augusto Farfus, Shofer i Punëve të BMW

* Ndërsa Shell Helix Ultra me vajra motorë të Teknologjisë PurePlus për pistën dhe rrugën ndajnë të njëjtën platformë teknologjike, formulimi i garës është përshtatur për të përmbushur kushtet ekstreme të garës.

Maserati

Ilustrimi i një motori Maserati i cili përdor vaj Shell Helix Ultra me teknologjinë PurePlus

Partner Teknik

Motori i çdo Maserati që largohet nga linja e prodhimit është i mbushur me Shell Helix Ultra me Shell PurePlus Technology. Shell Helix Ultra dhe Maserati ndajnë një vizion ambicioz për të ardhmen e tregut global të automjeteve luksoze dhe një angazhim për të ofruar produktet më të mira shoferëve në të gjithë botën - një vaj motorik me cilësi të lartë që do të bëjë më shumë për të përmirësuar performancën e motorit, duke u mundësuar shoferëve Maserati të relaksohuni dhe shijoni makinën. Shell Helix Ultra gjithashtu sponsorizon me krenari një makinë në Maserati Trofeo World Series.

"Lëshimi i Shell Helix Ultra revolucionar i ri me PurePlus Technology është një hap i rëndësishëm përpara në drejtim të ofrimit të vajit tonë motorik për prodhuesit e automjeteve premium si Maserati." - Cara Tredget, Shell Auto OEM Menaxher i Teknologjisë

Më shumë tek Motorist

Derivatet Shell

Mësoni më shumë rreth derivateve tona të reja Shell.

Vajra dhe lubrifikantë motorri Shell

Shell është furnizuesi numër një global i lubrifikantëve dhe ka një histori 70-vjeçare të inovacionit. Eksploroni gamën e vajrave të motorit dhe lubrifikantëve të Shell për makina, motoçikleta, kamionë dhe më shumë.

Këshilla për automjetin

Kujdesuni më mirë për automjetin tuaj duke mësuar se si të bëheni më efikas të karburantit dhe më të sigurt në rrugë.