Shell Helix HX8 Sintetik 5W-30

Vaj motor plotësisht sintetik - Përshtatur për të përmbushur kërkesat e veçanta të prodhuesve të motorëve.

Shell Helix HX8 Sintetike 5W-40

Vaj motor sintetik plotësisht - Përshtatur për të përmbushur kërkesat e veçanta të prodhuesve të motorëve

Shell Helix Ultra Professional AB-L 0W-30

Vaj motor sintetik plotësisht - Përshtatur për të përmbushur kërkesat e veçanta të prodhuesve të motorëve.

Shell Helix Ultra 5W-40

Përjetoni PurePlus Technology me Shell Helix Ultra 5W-40, duke ju ofruar mbrojtje maksimale për motorin tuaj.

Shell Helix Ultra ECT 5W-30

Vaj motor sintetik plotësisht - formulimi më i përparuar i Shell për motorët me performancë të lartë.

Përfitimet e vajit motorik sintetik të Shell Helix plotësisht

 • Një xhip i kuq në terren të thyer demonstron përfitimin e produktit të mbrojtjes nga stresi i motorit Shell Helix Ultra

  Stresi i motorit dhe mbrojtja nga konsumimi

  Pavarësisht nga drejtimi, Shell Helix Ultra ofron mbrojtje superiore kundër stresit dhe konsumimit të motorit dhe sepse Shell Helix Ultra është një sintetik modern i bërë nga gazi natyror; është më e fortë dhe më pak e paqëndrueshme në nivelin molekular sesa ato të bëra nga bruto tradicional. Qëndron më i fortë për më shumë kohë për të siguruar mbrojtje superiore kundër konsumimit, deri në 32% rezistencë më të mirë ndaj degradimit të vajit sesa standardi më i fundit i industrisë* dhe deri në 50% më pak avullim për t'ju ndihmuar të mbani gjallë pasionin tuaj për ngarjen e makinës.

  *Krahasuar me specifikimet API SN

 • Një xhip i kuq spërkat një shtrat lumi, duke treguar përfitimin e produktit nga performanca ekstreme e temperaturës

  Performanca ekstreme e temperaturës

  Pavarësisht nëse është 1000 gradë ose -40C më poshtë, Shell Helix Ultra është krijuar për temperatura ekstreme.

  Nxehtësia ekstreme: Motorët mund të arrijnë temperatura ekstreme brenda pak minutash. Nafta është duke lubrifikuar karburantin i cili punon në temperatura deri në 1,000 ° C. Oksidimi në temperaturë të lartë mund të dëmtojë molekulat, duke bërë që vaji të trashet, dhe zvogëlon aftësinë e tij për të mbrojtur motorin. Shell Helix Ultra me Teknologjinë PurePlus qëndron më e fortë për më gjatë në temperatura ekstreme të larta për të vazhduar punën dhe mbrojtjen e motorit. Ai siguron deri në 32% rezistencë më të mirë ndaj degradimit të naftës sesa standardi më i fundit i industrisë*

  Ftohtë ekstreme: Rrjedhje superiore e temperaturës së ulët edhe në -40 gradë. Shell Helix Ultra, me Teknologjinë Shell PurePlus, ka një viskozitet më të ulët që i lejon asaj të rrjedhë më shpejt në temperatura të ulëta*. Rrjedh deri në 3x më shpejt* për fillimin më të lehtë dhe ngrohjen më të shpejtë të motorit. Trashja e vajit për shkak të degradimit në temperaturë të lartë mund të nënkuptojë rrjedhje më të ngadaltë të vajit në temperatura të ulëta. Shell Helix Ultra i reziston më mirë sulmit në temperaturë të lartë, duke bërë të mundur që vaji të performojë më mirë në temperatura të ulëta, kështu që të mund të punoni më.

  *Krahasuar me specifikimet API SN

 • Një Hyundai mes tymit demonstron përfitimin përfundimtar të fuqisë dhe performancës së Shell Helix Ultra

  Fuqia dhe performanca përfundimtare

  Nga Turbos te Super Karikuesit, nëse e doni të vozisni për fuqinë dhe performancën, vajrat Shell Helix Ultra Fully Synthetic Motor ju keni mbuluar. Për shkak se sintetikat tona janë bërë nga gazi natyror vajrat tanë janë më të fortë në një nivel molekular. Bërja e tyre superiore ndaj vajrave minerale tradicionale të bëra nga lënda e papërpunuar. Rezultati është viskoziteti i shtuar, fërkimi i zvogëluar dhe paqëndrueshmëria më e ulët. E përsosur për motorë me performancë të lartë dhe mbrojtjen e pjesëve vitale të motorit dhe fuqisë së kuajve duke qëndruar më i fortë për më gjatë.

 • Një imazh i një pistoni të pistë pranë një pistoni të pastër për të demonstruar përfitimin superior të produktit të pastërtisë së pistonit të Shell Helix Ultra

  Pastërtia superiore e pistonit

  E testuar si në rrugë ashtu edhe në pistë, Shell Helix Ultra me PurePlus Technology ndihmon në mbrojtjen e motorëve me performancë të lartë nga depozitat e dëmshme që pengojnë fuqinë dhe performancën tuaj për të On On.

  Asnjë vaj motori tjetër nuk e pastron më mirë motorin tuaj**. Ose ju ndihmon të mbani motorin tuaj më afër pastër të fabrikës.

  *Bazuar në provën e flotës 100,000 Km

  **Bazuar në rezultatet e testit të llumit të sekuencës VG duke përdorur OW-40

 • Një Maserati i kuq merr një udhëtim malor për kohën e lirë për të demonstruar përfitimin më të mirë të produktit të ekonomisë së karburantit nga Shell Helix Ultra

  Ekonomi më e mirë e karburantit

  Filloni të kurseni sa më shpejt që të ndizni motorin tuaj. Shell Helix Ultra me Teknologjinë PurePlus ka formulime me viskozitet të ulët, me fërkime të ulëta, të cilat mund të rezultojnë në deri në 3% ekonomi më të madhe të karburantit.* Duke ju dhënë më shumë para dhe më shumë milje për të ecur vazhdimisht dhe më tej.

  *Bazuar në rezultatet e ekonomisë së karburantit ACEA M 111 krahasuar me vajin referues të industrisë

Image of a F1 Ferrari car on a race track

Shell Helix

Partnerët që zgjedhin Shell Helix Ultra për të vazhduar

Produktet tona testohen përfundimisht nga partnerët tanë duke sfiduar në kushtet më ekstreme për arsye të ofrimit të më të mirës për klientët tanë.

Vaj për çdo motor

Vajra motorike plotësisht sintetike të Shell Helix

Vajrat plotësisht sintetikë të Shell Helix janë prodhuar nga 100% bazë sintetike dhe aditivë me cilësi të lartë për të arritur nivele më të larta të performancës sesa teknologjia sintetike dhe vajrat minerale.

Vajra motorike gjysmë sintetike të Shell Helix

Vajrat gjysmë sintetikë ose 'teknologji sintetike' të Shell Helix përdorin rezervat e bazës sintetike dhe minerale për të arritur nivele më të larta të performancës sesa mund të formulohen vetëm nga vajra minerale.

Vajra motorike minerale Shell Helix

Vaji motorik mineral është fraksioni i naftës bruto që ndodh natyrshëm me vetitë e duhura për motorët vajosës. Vajrat minerale Shell Helix ndihmojnë në mbrojtjen e motorit tuaj kundër llumit të dëmshëm për të mbajtur pastër motorët.